Foto: DELFI
Labvakar, mīļo lasītāj! Sen nav bijusi neviena vēstule no ķēķa, vai ne tā? Tikko par to iedomājies, pastkastē iebirst vēsts no lasītājas Vitas, kas prāto par ēdiena un attiecību sazobi. Lūk, ko viņa raksta!

Jautājums par to, kā ne tikai iekvēlināt, bet arī noturēt partneri, allaž ir nodarbinājis cilvēku prātus. Visizplatītākais veids, kā veidot un noturēt harmoniskas attiecības, ir... ēdiens! Jā, lai cik neticami tas izklausītos, tieši ēdiena iegūšanas un baudīšanas process ir tas, kam mēs pievēršam uzmanību gan randiņojot, gan esot jau ilgstošās attiecībās! Ēšana jau sen vairs nav tikai plikās dzīvības uzturēšanai nepieciešamais process. Jau gadu simteņiem cilvēki par rituālu ir pārvērtuši gan ēdiena iegūšanas, gan pasniegšanas procesu. Sākot no krāšņām medībām un rituāliem ar dzīvnieku ziedošanu, beidzot ar azartiskiem gājieniem mežā pēc sēnēm un ogām – modernajā laikmetā tas viss sen nav izdzīvošanas jautājums. Arī ēdiena pasniegšana ir gana daudzveidīga – sākot no ielas kioskiem, beidzot ar dārgiem restorāniem, atliek vien izvēlēties sev un savam makam piemērotāko.

Ēdienam tiek piešķirta svarīga loma arī ģimenes dzīves stiprināšanā – leģendārais "kotletes, miltu mērces un gultas prieki" tiek skandēts ikvienā sarunā par harmoniskām attiecībām kā ļoti būtiska piedeva kopīgām interesēm, bērniem un hipotēkai. Valda uzskats, ka romantiskas vakariņas un ziedi liks iemirdzēties partneres acīm, un visi zina, ka paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks. Gadījumā, ja šīs svarīgās zināšanas ir gājušas secen, tad par to mums atgādinās gan sarunas ar draugiem, gan soctīklos publicētās bildes un īsstāsti, gan dažādas preses izdevumu publikācijas, gan raksti internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!