Foto: Shutterstock

"Palūkojos pa logu uz drēgno, pēkšņi atskrējušo rudeni un nopūšoties pievērsos vasaras apģērba ieziemošanai. Jā, vasara cauri! Bērniem atsākušās skolas gaitas, mums - darbs. Šis rudens mūs "iepriecinājis" ne tikai ar savu straujo atnākšanu, bet arī ar kraso cenu lēcienu," no savas virtuves mums raksta Inga. Turpinājumā – viņas pārdomas, kam dots nosaukums "Oda sviestmaizēm".

Apdomāju augošās cenas un skumīgi prātuļoju par ģimenes maciņa saturu, nonākot pie secinājuma, ka nāksies parevidēt ikvienu izdevumu pozīciju.

Vasarā, kad "dārzeņi paši leca galdā", par ēdienu īpaši nedomāju, bet tagad, kad nākas plānot pusdienas ārpus mājas, sāku skaitīt, vai un kā varētu ietaupīt. Pirmā doma, protams, bija "pusdienu kastītes", kurās tiek likts kāds vakardienas sautējums vai rasolīts, kāda kotlete, karbonāde un vārīts kartupelis. Bet... Te viens, te otrs, te trešais bērns no skolas atnācis liek uz galda pusēstu vai vispār neapēstu ēdienu. "Es šito neēdu!", "Nebija, kur uzsildīt," "Man negribējās" - klasika! Protams, ka visu dienu somā sutināts ēdiens vairs neizraisa apetīti un, lai arī nedaudz dusmojos uz bērniem, es viņus saprotu - arī mums ar vīru ne vienmēr ir vēlme divas dienas pēc kārtas ēst vienu un to pašu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!