Kuldīga viennozīmīgi ir vērā ņemams Latvijas gastronomijas galamērķis ārpus Rīgas, ar labu un daudzveidīgu piedāvājumu – pilsētā un tās apkārtnē ir vairāk nekā 30 ēdināšanas uzņēmumu. "Gastronomija ir Kuldīgas neatņemama sastāvdaļa, un restorānu vai kafejnīcu apmeklējums nav tikai stāsts par ēšanu, bet ļauj ne tikai pilsētas viesiem, bet arī pašiem kuldīdzniekiem atklāt Kuldīgas vietējo kultūru caur garšu pieredzi", stāsta "Bangert`s" īpašnieks Artis Rozītis, kurš Kuldīgas restorāna nedēļā piedalās jau kopš pirmsākumiem.
Kuldīgas restorānu nedēļa aizsākās 2017. gada pavasarī kā eksperimentāls pasākums ar 11 dalībniekiem – no kuriem šī gada restorānu nedēļā piedalīsies četri, bet pārējie ir Kuldīgas restorānu nedēļas jaunpienācēji. "Kuldīgas restorānu nedēļa pirms pieciem gadiem bija kā aizraujošs ceļojums nezināmajā. Šobrīd tā ir pieredze un izaicinājums vienlaikus. Katra no restorānu nedēļām ir citāda, tādēļ, jo interesantāk ir tajā piedalīties un nemainīgi gūt jaunus iespaidus," stāsta Santa Cine, restorāna "Goldingen Room" īpašniece.