mikseris gatavot konditoreja
Foto: Shutterstock
Nesen, kad ar draudzenēm spriedām par šiverēšanos virtuvē, saruna ieslīdēja moderno (un ne tik ļoti) virtuves palīgu gultnē. Sākām ar pannām, beidzām ar multikatliem. Mūsu lasītāja Vita sevi sauc par zinātkāru saimnieci un savā šīs nedēļas vēstulē no virtuves viņa prāto par virtuves rīkiem.

Es, kā cilvēks, kuram rosīšanās virtuvē nav sveša, paliku sarunas varā vēl vairākas dienas un sāku pārcilāt savus virtuves palīgus ne tikai domās, bet arī realitātē.

Sākšu ar to, ka man ļoti patīk izmēģināt dažādus jaunievedumus, tajā pašā laikā esmu diezgan konservatīva. Kā tas ir? Tas ir tā, ka virtuves palīgus ieviešu, bet cenšos izvēlēties tādus, kuri "mani nekomandēs". Kad uzsāku dzīvi ārpus vecāku mājām, manā rīcībā bija vien pāris alumīnija katliņu, čuguna panna un rīve. Mans pirmais lieliskais pirkums skaitījās panna ar teflona pārklājumu, kuras nepiedegšanas gaitas beidzās ar to, ka ciemos atbraukusī ome to noberza tīru un spodru, gluži kā anekdotē. Dīvainā kārtā šis fakts mani drīzāk iepriecināja nekā apbēdināja, jo tas man pavēra iespēju beigt žmiegties un nopirkt jaunu, daudz krutāku pannu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!