Foto: Publicitātes foto

Sākums jau šajā nedēļas nogalē – desmit dienu garumā, no 11. līdz 20. novembrim notiks Siguldas novada restorānu nedēļa, kurai šoruden ir devīze – "Mūsu saknes". Rudens ir ražas un sakņu laiks. Tas ir īstais laiks, kad ēdienkartē iekļaut to, kas nācis no mūsu auglīgās zemes un laiks, kad atceramies savas valsts pirmsākumus. Tas ir mūsu sakņu laiks!

Gardēžus aicinās seši Siguldas novada un tās apkaimes uzņēmēji – restorāni: "Gadalaiki", "Kungu rija", viesnīcas "Sigulda" restorāns, Mālpils muižas restorāns, kā arī Bīriņu pils restorāns un gastro grilbārs "Kokos". Ikviens Siguldas novada iedzīvotājs un tā viesis ir aicināts baudīt trīs ēdienu maltīti par īpašu piedāvājuma cenu – 30 eiro.

Restorānu nedēļa ir īpaša ne tikai ar demokrātisko cenu piedāvājumiem par restorāna klases maltīti, bet arī "Mūsu saknes" ēdienkartes atšķiras no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta. Šoruden ēdienkartēs parādās daudzveidīgas tekstūras un aktuālās sezonas noskaņas – stores buljonzupa ar zivju izlasi un vēžu astēm, pērļu vistas krūtiņa ar rudens saknēm un lauku krējumu vai ceptas bietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!