pilns galds ar ēdienu
Foto: Shutterstock
Katrā ģimenē ir savi ēšanas un gatavošanas paradumi. Kāds dzīvo, lai ēstu, cits tieši otrādi ēd, lai dzīvotu. Viens servē sev, draugiem un ģimenei triju kārtu vakariņas, cits priecājas par pelmeņu paku saldētavā. Kādi ir tavi paradumi?

Čau, te Anda! Pēc kādas draudzenes nesena apciemojuma aizdomājos par lietu kārtību ēdienu gatavošanā. Tā kā viesošanās iepriekš nebija pieteikta, man bija pagatavotas parastas vakariņas – skābeņu jeb zaļā zupa, kā to nosauca draudzenes sīcis, – zupai pa virsu šķīvī bija krējuma cepurīte, bet uz blakus šķīvja – cūkgaļas ribiņas ar sinepju zīmējumu. Draudzene ēda, ēda, slavēja un sūkstījās, cik sen neesot ko tādu ēdusi. Ar citu draudzeni bija tas pats – viņa ietrāpīja pie manis uz skābu kāpostu zupu. Šai draudzenei bērnu nav, nav arī otrās pusītes. Sak, ko tad es sev vienai ko tādu gatavošu! Tad nu nolēmu padomāt vairāk par šo tēmu un pēcāk lūgt arī tev padalīties savā pieredzē, ko tu ēd – vai to, ko vēlies, jeb pakārtojies citiem un izdabā viņu badainajiem punčiem.

Mana ir gana kupla ģimene – vairāki bērni, vīrs un ļoti bieži arī ciemiņi – bērnu draugi, manas druženes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!