Šis gads mūs nelutina ar garām Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām, tāpēc šoreiz mūsu ģimenē atkrīt ierastā ciemošanās pie kuplās radu saimes un viesu uzņemšana savās mājās, pie bagātīgi klātiem svētku galdiem, uz kuriem krāšņi gozējas viss "obligātais" svētku sortiments.
Parasti ar prieku ļaujamies kulinārajām izvirtībām un daudz nedomājam par to, vai viss tiks apēsts, jo ēdāju ir daudz. Bet ne šoreiz. Gan augšminētais nedaudzo brīvdienu faktors, gan tas, ka svētku budžets kļuvis nedaudz plānāks, lika mums pārskatīt šī gada svētku izēšanās scenāriju un pāriet no "lūstošiem mielasta galdiem" uz jaukām "svētku paildzināšanas" ēdienreizēm katru dienu. Neslēpšu, ka sākumā bija neliela vilšanās, jo Ziemassvētku un Jaungada ēdieni ir tie, kurus negatavojam ikdienā, pietaupot gardos cepešus, pīrāgus, kūkas un sacepumus tieši šīm svētku reizēm. Tomēr, pateicoties jums, mana vilšanās pārauga priecīgās svētku nedēļas gaidās.