Rupjmaize, kartupeļi un biezpiens ir tikai daži no produktiem, par kuriem pastāv uzskats – tie tiek celti teju katra latvieša ikdienas un svētku galdā. Vai kartupeļi patiešām ir iecienītākie dārzeņi iedzīvotāju ēdienkartē un kurā Latvijas reģionā tos ēd visvairāk? Kādu rupjmaizi un piena produktus ēd Latvijas iedzīvotāji? Gatavojoties svētkiem, "Maxima Latvija" apkopojusi Latvijai tradicionālo produktu patēriņu un iecienītākos produktus katrā no Latvijas reģioniem.
Nosakot iecienītākos produktus, tika apskatīti "Maxima Latvija" pārdošanas dati par pēdējo gadu (2021. gada oktobris – 2022. gada oktobris) sešās produktu grupās, kas tradicionāli tiek asociēti ar latviešu ēdienkarti un ikdienas maltīšu pamata sastāvdaļām: maize, dārzeņi, medus, piena produkti, svaiga gaļa, zivju produkti.
"Maxima Latvija" veikalu tīklā katru dienu iepērkas teju 300 000 cilvēku, un katrā no reģioniem ir savas, tikai šim reģionam raksturīgas produktu izvēles tendences. Zemgalē dzīvo lielākie krējuma cienītāji Latvijā, Vidzemē – aktīvākie sviesta ēdāji, Latgalē – saldskābmaizes baudītāji, bet Kurzemē – putnu gaļas piekritēji.