Šis gads man iesākās visai optimistiski, raudzījos nākotnē, plānojot, ko tik visu es darīšu, kā atpūtīšos, kādus ēdienus pagaršošu un kādas receptes izmēģināšu mājās. Tad nāca sēru vēsts, kura iezīmēja veselas kulinārās ēras beigas – mūžībā aizgāja mans iemīļotais virtuves burvis Mārtiņš Rītiņš, kura priecīgais "Labrīt no rītiņ', šo brīnišķo rītiņ'!" nu atskanēs vairs tikai ierakstos. Paldies viņam par kopā pavadītajiem brīžiem, kuri priecēja ne vienu vien skatītāju un ēdāju! Bija skumīgi, bet nodomāju – dzīve turpinās! Jā gan! Turpinās, bet ne visiem. Nepagāja ne divas nedēļas, kad visu pasauli satricināja ziņa par karu Ukrainā. Jā, protams, jūs teiksiet – kāds tam sakars ar ēst gatavošanu? Vistiešākais! Jo šis notikums ir tas, kurš ieviesa lielas izmaiņas cilvēku ikdienas paradumos, arī ēdienkartē.
Mūsu ģimeni pārmaiņas ir skārušas "vidēji smagi". Cenu kāpums un veikalos pieejamā sortimenta sadārdzināšanās, kā arī degvielas un elektrības patēriņa ierobežojumi mūsmājās ir radījuši pamatīgas pārmaiņas. Vecmāmiņas atstātais mantojums – pavārgrāmatas – tiek cilātas tik bieži, kā nekad agrāk. Var teikt, ka tām sākusies otrā jaunība. No virtuves dziļākajiem plauktiem tika izvilkti tur nobāztie virtuves palīgi, kuri atkal čakli pilda savas funkcijas, nodrošinot piecu cilvēku ģimenei daudzveidīgu ēdienu klāstu gan mājās, gan līdzņemšanai. Lieti noder arī pandēmijas laikā iegūtās prasmes plānot ēdienkarti, sastādīt pirkumu sarakstu, kā arī kādreiz jaunībā pielietotais talants no nekā uztaisīt salātus un uzvārīt zupu. Sava loma šajā jampadracī ir arī tev, "Tasty", jo tieši tavu recepšu krājumos ir atrodams diezgan plašs klāsts lētu un ātri pagatavojamu ēdienu, kuriem der mūslaikos pieejamie produkti.