28. janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Pasākumā no plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt labākos Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus, "Delfi" uzzināja Siguldas Attīstības aģentūrā.
Ziemas izaicinājumā, kas notiek jau piekto gadu, piedalīsies un uz uguns ēdienus gatavos šefpavāri no restorāniem "Entresol", "Ferma", "Pavāru māja Līgatnē", "Kungu rija", "Mālpils muižas restorāns", "Bīriņu Pils restorāns", "Hotel "Sigulda" restorāns", kā arī jaunie festivāla dalībnieki "Beef Room". Gastrogrilbārs "Kokos" un tā šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo pārsteigs festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci "Dantes uguns".
Festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļaus savās receptēs, šogad būs ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta "Allažu ķimelis" 200. gadskārtai.
Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji.
Par enerģijas pilnu atmosfēru pasākuma laikā rūpēsies muzikālās grupas, dīdžeji un ledus mākslinieki. Savukārt teritorijā pieejamās amatnieku darbnīcās piedāvājumā būs dažādu prasmju apguve un iepazīšanās ar produktiem, kas radīti tepat, Siguldas pils kvartālā.
Lai gastronomisko pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.
"Ziemas garšu svinēšana" ir gastronomijas festivāls, kas Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā noritēs jau piekto reizi, aicinot apmeklētājus ļauties gastronomiskam piedzīvojumam, izbaudot Rīgas–Gaujas reģiona labāko restorānu uz dzīvas uguns gatavotās maltītes. Ēdiena gatavošanā tiek izmantotas vietējā reģiona sezonai raksturīgas sastāvdaļas.