Pēdējo gadu laikā no uztura speciālistiem aizvien vairāk dzirdam par to, ka ēst var visu, tikai jāievēro proporcijas. Kā gatavot un ēst veselīgāk, lai, palūkojoties savā šķīvī, uzreiz taptu skaidrs, kā trūkst, lai maltīte būtu teju perfekti sabalansēta, un kā to vispār iemācīties? Stāsta sociālā uzņēmuma "Onplate.lv" uztura speciāliste Anete Platace un maltīšu plānošanas un iepriekšējās sagatavošanas entuziaste, sertificēta māsa ar maģistra grādu uztura zinātnē un "Foodprep.lv" bloga izveidotāja Klinta Stasjule.
Lielākie klupšanas akmeņi
Pirms apgūt noderīgo formulu, kas tad maltīti padara veselīgu un sabalansētu, jāsaprot, kuri ir tie klupšanas akmeņi, kas traucē ceļā uz veselīgāku ēšanu. Visbiežāk cilvēki aizmirst par to, ka ikdienas maltītē visu uzturvielu daudzumam jābūt samērīgam – vai nu ēdam par maz olbaltumvielu, vai par daudz ogļhidrātu un tauku, novērojusi uztura speciāliste Anete Platace.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv