Pasūtīt silti pagatavotas maltītes uz mājām kļuvusi par 21. gadsimta pilsētnieka otro stihiju. To parāda arī tehnoloģiju uzņēmuma "Wolt" apkopojums par pērn visbiežāk pasūtītajiem ēdieniem Latvijā. Par pārsteigumu – visbiežāk iedzīvotāji izvēlējušies cepelīnu piegādi, kam seko cepti kartupeļu salmiņi un ātrās uzkodas – kebabi, burgeri un picas.
Lai gan par cepelīniem visbiežāk esam dzirdējuši tieši Lietuvā, kā skaidro "Wolt" Baltijā vadītāja Līsa Ristala, šo kaimiņzemes tradicionālo ēdienu visvairāk iecienījuši Daugavpils iedzīvotāji. ""Wolt" savu darbību Daugavpilī sāka tikai septembrī, taču nepilnu četru mēnešu laikā pieprasījums pēc vietējā ēdinātāja īpašajām maltītēm izkonkurējis pat iecienītākos Rīgas restorānus. Kopumā gan latviešu pasūtījumu ēdienkartē joprojām nepārspēti ir kā cepti kartupeļi, tā arī gardas un sātīgas maltītes, kas ātri ļauj remdēt izsalkumu un neprasa lielus izdevumus. Iedzīvotāju populārāko izvēli ietekmē arī tas, ka kebabus un picas nereti piegādā restorānu tīkli, kas aptver plašāku ģeogrāfiju un strādā ilgāku laiku, spējot apkalpot vairāk klientu," papildina Ristala.
Tomēr "Wolt" Baltijā vadītāja uzsver, ka platformas lietotāji neaprobežojas tikai ar ātrās ēdināšanas iespējām un aizvien biežāk izmēģina dažādu restorānu piedāvājumu – no tradicionāliem latviešu ēdieniem līdz pat Vidusjūras, Ukrainas, Tuvo Austrumu, Indijas, Meksikas un citu valstu garšām. Turklāt arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta brokastu vietām, beķerejām, veģetāro un vegānu ēdienu restorāniem.