Jelgava pavasaris
Foto: Publicitātes foto
No 11. līdz 23. aprīlim Jelgavā un tās apkārtnē notiks BaudĒšanas dienas, lai iedzīvotājus un viesus vilinātu iepazīt jaunas garšas kādā no Jelgavas un Jelgavas novada kafejnīcu, restorānu un muižu virtuvēm, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs. Akcijā iesaistījušies 15 ēdinātāji, ar savu šefpavāru un saimnieču virtuozitāti virtuvē cits par citu kārdinošāk un atraktīvāk tiecoties uzrunāt iedzīvotājus iesaistīties šajā nelielajā un tik patīkamajā avantūrā – doties pusdienot vai vakariņot ārpus mājas, lai par draudzīgām cenām izbaudītu maltīti kādā vēl neiepazītā vietā.

Vēderpriekiem varēs nobaudīt šefpavāru labāko veikumu – gruboto ar meža sēnēm, pīles krūtiņu, krāsnī gatavotu Nīlas asari, foreli ar grauzdētām jūras zāļu lapām, kā arī tradicionālos ēdienus jaunā izpildījumā – Cēzara salātus, grilētu cūkgaļas krūtiņu, vistas gaļas bumbiņas un daudz ko citu. Saldummīļi atzinīgi novērtēs gaisīgas pankūkas, tradicionālos žagariņus ar alus sīrupu, dažādas kūkas un citus vilinošus desertus.

Šogad akcijā iesaistās ne tikai restorāni, bet arī kafejnīcas, krodziņi un muižas. Piedāvājuma būtība – katra no vieta ir izvēlējusies konkrētus ēdienus, kas būs nobaudāmi par īpašu cenu. Tāpēc apmeklētājiem "baudēšanas" vilinājumā nepieciešams izpētīt un noskaidrot katra akcijas dalībnieka īpašais piedāvājums, dodoties izgaršot pēc iespējas dažādāku virtuvi atšķirīgās vietās pilsētā un tās apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!