Nikolas atvilktne - 20
Foto: Publicitātes attēli

Cik cilvēku, tik dažādu gaumju. Tā vietā, lai diskutētu par gaumi, kafijas industrija paplašina iespēju klāstu un piedāvā klientiem izvēlēties tieši tādu kafiju, kādu tie vēlas baudīt, jeb personalizēt savu kafijas dzērienu. Kādas personalizēšanas iespējas pieejamas tagad un uz ko varam cerēt nākotnē, stāsta "Narvesen Kafijas kluba" eksperts, barista Gatis Silenieks.

Ko nozīmē personalizēt kafiju?

Laiks, kad, kafejnīcā pasūtot kapučīno, baristam viss bija skaidrs un viņš ķērās pie darba, ir pagājis. Šobrīd katram klientam ir iespēja izvēlēties tieši savai gaumei atbilstošu kafijas dzērienu. Pat klasisku kapučīno var pagatavot ar auzu, mandeļu vai citām augu piena alternatīvām, izvēlēties lielāku vai mazāku izmēru, pievienot vai nepievienot saldinātāju, pārkaisīt ar kanēli vai šokolādi utt. Piena alternatīvu vien visā pasaulē nu jau ir vairāki desmiti – augu dzērienus gatavo no sojas, mandelēm, auzām, rudziem, kokosriekstiem un teju visiem citiem riekstiem, turku zirņiem, pat no kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!