Foto: NOA CHEF‘S HALL

Labs pavārs spēj ne tikai debešķīgi gardi paēdināt un radīt burvīgu atmosfēru, bet arī valsts labā izdarīt vairāk nekā daži parlamentārieši. Par to un daudz ko citu žurnāls "JANA Luxury" aprunājās ar Tenisu Sīguru – restorānu tīkla "OKO restoranid" šefpavāru un līdzīpašnieku. Šajā tīklā iekļauts arī viens no diviem Igaunijas restorāniem, kas pērn ieguva tik ilgi gaidīto pasaulē prestižākā restorānu ceļveža "Michelin" zvaigzni.

Tenis, jūs esat vienīgais "top" pavārs Igaunijā, kas vienmēr pārliecinoši stāstījis par saviem plāniem iegūt "Michelin" zvaigzni!

Jā, tā tas ir. Domāju, jebkurš pavārs sapņo par "Michelin" zvaigzni, bet, ja uzskati, ka tev tas nav pa spēkam, tad to ir grūti izteikt skaļi. Es savukārt nekad par to nebaidījos runāt.

Jums ir ļoti piesātināta karjera, jūs esat vadījis daudzus interesantus restorānus. Kad viens vai otrs jūsu restorāns jau bijis "Michelin" zvaigznes līmenī?

Kopš tā brīža, kad pirms astoņiem gadiem mēs uzbūvējām īpašu ēku restorāna "Noa" vajadzībām. Tajā ir "à la carte" restorāns "Noa" un Šefpavāra zāle ("Noa Chef's Hall"). Un Šefpavāra zāle jau no pirmās darba dienas par 90% bija gatava "Michelin" ceļvedim. Bija periodi, kad mēs atbildām pat divu "Michelin" zvaigžņu restorāna prasībām, bet viena būtu jebkurā brīdī.

Rezervēts divus mēnešus uz priekšu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Nosaki "Delfi" auditorijas mīlētākos autorus "Delfi autoru balsojumā 2024"!Iepazīsties ar visiem autoriem un viņu saturu ŠEIT