lasis rūpnīca apstrāde
Foto: Shutterstock
Ielūkoties tur, kur citkārt nevienas acis neautorizētas acis nepiekļūst – mūsdienās tas iespējams arvien biežāk, pateicoties pašu rūpnīcu pretimnākšanai. Vai esi kādreiz domājis, kā tiek sagatavoti lašu liemeņi, kurus jau izķidātus un no asakām atbrīvotus varam nopirkt pārtikas veikalos? Izrādās, rūpnīcas mašīnu un cilvēka roku darbs var būt visai hipnotizējoši aizraujošs.

Apzīmējums "Norvēģijas lasis" kā kvalitātes simbols folklorizējies ne bez iemesla – tieši Norvēģija ir lielākais spēlētājs pasaules lašu zvejniecības tirgū. Četri lielākie uzņēmumi pasaulē, kas nodarbojas ar lašu zvejniecību, ir norvēģu "Cermaq Group", "Lerøy Seafood Group", "Mowi" un "SalMar". Starp būtiskākajiem eksportētājiem ir arī Čīles uzņēmumi, Kanādas un Lielbritānijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!