Ketijas foto - 311
Foto: Privātais arhīvs / Delfi kolāža

Inguna Solnceva jau teju četrus gadus dzīvo Spānijā, Baskijā (Pais Vasco), vienā no skaistākajiem šīs valsts reģioniem, turklāt pavisam netālu no Sansevastjanas (San Sebastián) jeb Donostijas (Donostia), kas ir viena no pasaules kulinārijas galvaspilsētām, jo basku virtuvi daudzi steidz baudīt tieši uz turieni. Šobrīd Inguna atlikusi otrajā plānā savu profesionālo karjeru, lai mestos Spānijas vilinājumā – mācītos valodu un ļautos savam kulinārijas hobijam.

Kalni, okeāns, mērenāks klimats un zaļums visu gadu šobrīd Ingunu iedvesmo baudīt dzīvi garšīgi. Spānijā nokļuvusi, jo vīram piedāvāts darbs, bet viņa devusies līdzi, nezinot valodu. To šobrīd apgūst, ļaujoties arī radošām lietām. "Kā smejos, man ir divas atkarības – ēst gatavošana un rokdarbi. Vēl man ļoti patīk pastaigas kalnos un ceļošana kopā ar vīru un mūsu suņuku," pastāsta Inguna. Ar pagatavotajām maltītēm viņa iedvesmo arī citus, bieži daloties ar šedevriem un neredzētiem ēdieniem, piemēram, pagatavotu astoņkāji, latviešu kulinārajās domubiedru grupās "Facebook" sociālajā tīklā, kur viņa tos publicē no sava profila "Gatavo ar Spānijas garšu".

"Virtuves sarunas" ir "Tasty.lv" rubrika, kurā iztaujājam cilvēkus, kas ar virtuves un ēdiena gatavošanas mākslu ir uz "tu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!