<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@daiga_ellaby'>Daiga Ellaby</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>
"Tuvojas 23. jūnijs, un es, tāpat kā citi tautieši, sāku pamazām plānot svētku ēdienkarti. Šogad līgosim mūsu mājās, tāpēc galda klāšana ir manā ziņā. Jāņabērnu sastāvs gan nemainīgs, tāpēc ēdienkarti sastādīt nebūs grūti. Parasti galdā tiek celti tradicionālie un nu jau pierastie Jāņu ēdieni – siers, vārīti kartupelīši, gurķi, tomāti, redīsi, zaļumi, zemenes, kāda plātsmaize un dažādas gaļas šašliks," no sava ķēķa mums raksta "Tasty.lv" lasītāja Līga. Turpinājumā – viņas ieteikumi saprātīgai pārtikas plānošanai svētkiem.

Nav noslēpums, ka ne vienmēr izdodas "ietrāpīt desmitniekā" ar ēdiena daudzumu, tāpēc es cenšos ne vien rūpīgi izplānot ēdienkarti, bet piedomāt arī pie tā, ko darīt ar pāri palikušo ēdienu. Labi nolīgojušiem un nogurušiem jāņabērniem nav iedvesmas ilgi stāvēt pie plīts, bet Līgo nakts gardumi arī vairs nešķiet tik kārdinoši, kā svinēšanas brīdī, tāpēc man ir izstrādāts plāns, kā iepriecināt līgotājus pēcsvētku dienā, neļaujot svētku gardumiem aiziet postā.

Padalīšos ar savu pieredzi, varbūt kādam tā noderēs. Te gan jāpiebilst, ka, pērkot ēdienu svētku galdam, pirkumu grozā jāiemet arī olas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!