cepti dārzeņi cepta zivs sarkanvīns
Foto: Shutterstock
Uzskata, ka nekad nevajadzētu mazgāt sēnes, pievienot sāli pākšaugiem karstā pannā vai termiski apstrādāt ēdienu ar olīveļļu. Bet pieņemtā gudrība ne vienmēr ir pareiza... "The Guardian" atšķetinājis izplatītākos mītus par ēdienu un ēšanas paražām un sakārto lietas pa plauktiņiem.

Makaronus jāvāra ūdenī, kas tik sāļš kā jūra


Ko nozīmē tik sāļš kā jūra? Tie ir apmēram pieņemtie 38 grami uz litru ūdens un rezultāts ir pilnīgi nebaudāms, lai gan lielākā daļa sāls tiek aizskalota pa notekcauruli izlietnē, nokāšot makaronus. Patiesībā pilnīgi pietiks tikai ar pieciem līdz 10 gramiem sāls uz litru (formulu 10 gramus uz litru ūdens akceptējis arī Mišelina zvaigzni guvušais šefpavārs Džordžo Lokatelli).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!