Alus jādzer auksts – mīts vai patiesība? Kāda ir ieteicamā temperatūra
Taujāti par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, 63% alus baudītāju norāda, ka dara to reti, 19% atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka izvēlas tikai labi pazīstamus zīmolus un garšas, liecina "Mežpils alus" un pētījumu centra "Norstat" veiktā aptauja. Aptaujas ietvaros tika noskaidroti arī alus baudīšanas paradumi – gandrīz puse (45%) aptaujāto norāda, ka miestiņu visbiežāk bauda tieši no pudeles, un gandrīz tikpat daudzi (41%) izvēlas glāzi.

Runājot par alus baudīšanas veidiem, jāpiezīmē, ka 5% respondentu atzinuši, ka dod priekšroku alus dzeršanai tieši no bundžas, bet nedaudz vairāk – 7% bauda alu no kausa. Salīdzinot atbildes starp vīriešiem un sievietēm, uzskatāmi redzams, ka vīrieši biežāk dzer alu no pudeles (48% vīrieši un 41% sievietes), bet sievietes biežāk dod priekšroku glāzēm (51% sievietes un 35% vīrieši).

"Alu vislabāk ieteicams baudīt no atbilstošas formas glāzes – tā ir platāka, nekā pudeles kakliņš, tāpēc ātrāk izplatās arī dzēriena aromāts. Turklāt, caurspīdīga glāze ļaus baudīt alu arī ar acīm – redzēt dzēriena nokrāsu un putu kārtiņu. Kopā ar aromātu, pareizo temperatūru un, protams, garšu, alus dzeršana kļūst par baudījumu vairākām maņām uzreiz," stāsta "Mežpils alus" vēstnesis Edgars Magons. Viņš piebilst, ka katram alus veidam ir arī piemērotākās formas glāze un ieteicamā dzeršanas temperatūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!