Kurš gan nezina, kā saldēt ogas? Jā, tas patiešām ir ļoti vienkāršs uzdevums, taču ir dažas viltības, kas garantē efektīvāku košās krāsas, brīnišķīgās garšas un veselīgo vitamīnu saglabāšanu zemenēs.

Šobrīd ir zemeņu sezonas otrā puse, un daudzi cenšas gardās ogas ne tikai saēsties līdz ūkai, bet arī pēc iespējas saglabāt tās uz ziemu ievārījumu un kompotu veidā, arī vienkārši sasaldējot saldētavā. Vasarā sasaldētās zemenes ir īpaši gardas aukstajos ziemas rītos, piemēram, ar brokastu auzu pārslu putru, smūtijā vai pie pankūkām. Dietoloģe un mājsaimniecības darbu pasniedzēja Emmija Tovinena izdevumam "Ilta Sanomat" atklāj, kā pareizi iesaldēt ogas.

Saldējiet tikai labas ogas!

Zemenes saldētavā jāievieto uzreiz pēc iegādes, jo ilgstoša atrašanās istabas temperatūrā var sabojāt ogu struktūru un padarīt to ūdeņainu.

Pirms saldēšanas var noņemt zaļās "astītes", ja ir vēlēšanās. Ja ogām nav acīmredzamu bojājumu, nav nepieciešamības tās mazgāt. Bet, ja nolemsiet ogas mazgāt, tās pirms ievietošanas ledusskapī noteikti jānosusina papīra dvielī.

Plastmasas maisiņš vai kastīte?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!