kefīrs
Foto: Shutterstock
Kefīrs ir skābpiena dzēriens ar pikantu, skābu garšu un labs kalcija avots, jo tajā ir daudz zarnu darbību atbalstošu probiotiku, ko mēdz dēvēt arī par labajām baktērijām. Tomēr tās nav vienīgās kefīra priekšrocības veselībai. "BBC Good Food" autori apkopojuši desmit svarīgākos ieguvumus veselībai, ko veicina šī skābpiena dzēriena lietošana uzturā.

Skābpiena produktiem ir ļoti svarīga loma mūsu veselības uzturēšanā, taču, lai tie organismam sniegtu patiesu labumu, tie jālieto katru dienu. Piemēram, katru dienu jāizdzer glāze kefīra vai paniņu, jāapēd jogurts bez piedevām vai pamatēdiens jāpapildina ar biezpienu, aicina sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore, kas vairāk par to, kā ar skāpbiena produktiem un uzturu līdzsvarot gremošanas sistēmu skaidro šajā rakstā.

Uzturvielām bagāts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!