ReTV
Neierastas picas un radoša pieeja ēdiena pagatavošanā, kā arī apģērbs, no kura vēlāk izaugs sēnes. Šonedēļ bērni un jaunieši Cēsīs piedalās radošajās darbnīcās un kopā ar māksliniekiem realizē savas vīzijas par to, kāds ēdiens varētu būt nākotnē.

Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs bērni un jaunieši vienā no nodarbībām cep picas. Bet ne tādas, kādas esam raduši redzēt un garšot. Te top picas, izvēloties dažādu garšu salikumus, kādai izvēloties arī neierastu formu – ģitāras. Šādi projektā "Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze" bērni un jaunieši kopā ar māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas īsteno savas idejas par nākotnes ēdienu dažādās mākslas formās. Te tiek pielietots arī mākslīgais intelekts. "Mēs visi izdomājām idejas, salikām kopā un uztaisījām vienu lielu ideju. Piemēram, man vislabāk patika ūdens pica, ka mēs varētu nākotnē taisīt ēdienu arī no tā, kas ir jūrā, piemēram, aļģēm, jūras zālēm, varbūt medūzām," saka projekta dalībniece Elza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!