<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@bdv91'>Dmitry Bukhantsov</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Vasaras laiks ir lieliska iespēja stiprināt savu organismu ar ogās esošajiem vitamīniem un minerālvielām. Kāpēc jāēd vasaras ogas, cik daudz un kas tajās vērtīgs? Stāsta sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un "Benu Aptiekas" klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Kas vērtīgs vasaras ogās?

Mūsu organismā nemitīgi notiek enerģijas iegūšana un patērēšana. Paaugstināts stress, slimības, treknas un rūpnieciski pārstrādātas pārtikas lietošana pastiprina enerģijas patēriņu un samazina jaunas enerģijas ieguvi. Tāpēc ir svarīgi stiprināt savu organismu ar veselīgu uzturu, uzsver uztura speciāliste Liene Sondore. Sezonālās un svaigās ogas ir vitamīniem bagātas, tās noder kā C vitamīna avots un visu organismu stiprinošs līdzeklis, kas uzlabo redzi, stiprina sirds un asinsvadu sistēmu, imūnsistēmu, gremošanas sistēmu, locītavu un ādas veselību, kā arī palīdz cīņā ar novecošanas pazīmēm. Svarīgi ir ogas ēst svaigas, jo tikai tā var uzņemt visas tajās esošās vērtīgās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!