ReTV
Piekrastes zvejnieku Latvijā ar katru gadu kļūst aizvien mazāk. Tomēr iepazīt tīklu aušas, virvju vīšanas un citas ar zvejniecību saistītās senās nodarbes joprojām vēlas daudzi, tāpēc Jūrmalas brīvdabas muzejā jau septīto vasaru notiek pasākumu cikls "Ceturtdiena – zivju diena".

Šodien ir ceturtdiena, Jūrmalas brīvdabas muzejā rosās piekrastes zvejnieks Dainis Štāls. Dainis ir zvejnieks jau trešajā paaudzē. Ceturtās gan nebūšot, jo jauno paaudzi vairs šādas lietas neinteresējot, tomēr viņš labprāt rāda un stāsta, kā kūpināmas zivis vismaz muzeja apmeklētājiem. "Kad es strādāju "Jūras līcī" par kūpinātāju, brigadieris teica, ka tādā krāsā, kā ir laulības gredzens uz rokas, tādā krāsā jābūt reņģei."

Reņģu sezona gan jau esot beigusies, tāpēc šodien uz kūpinātavu dosies brekši, bet arī tiem esot sena recepte. Štāls: "Ar alkšņu malku un skaidām kūpinu. Es apžāvēju, nekūpinu tā, lai būtu baigi brūnas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!