saldējums
Par to, kuram pirmajam ienāca prātā pagatavot saldējumu, vēsture klusē, taču dažas liecības ļauj gūt priekšstatu, ka šis našķis cilvēcei pazīstams jau vismaz divarpus tūkstošus gadu. Līdz ar sabiedrības paradumu maiņu aug arī interese par veselīgiem produktiem – pieaug pieprasījums pēc dabiskas izcelsmes augļu un ogu saldējumiem, piemēram, viegliem sorbetiem, sasaldētas sulas saldējumiem un saldējuma kokteiļiem. "Narvesen" kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu sagatavojuši veselīgas un vienkārši pagatavojamas saldējuma receptes karstām vasaras dienām.

Saldējums – iecienīts visur un visos laikos


Atsevišķos avotos saldējumam līdzīgi produkti minēti jau 550. gadā pirms mūsu ēras Persijā, kur ar īpašu ledus māju palīdzību sorbeti ražoti visu cauru gadu. Ar 1. gadsimtu datētā romiešu pavārgrāmatā minēti deserti, kurus paredzēts pārkaisīt ar sniegu. Persieši 2. gadsimtā baudījuši saldinātus dzērienus ar ledu, bet Tanu dinastija, kas valdīja Ķīnā no 7. gadsimta, atstājusi liecības par aukstu desertu, kas pagatavots no miltiem, kampara un ūdens bifeļa piena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!