Foto: LETA

Ietekmīgā Skandināvijas gastronomijas ceļvedī par Rīgu iekļauti vairāk nekā 20 Rīgas restorānu, turklāt ne tikai no "smalkā gala", bet arī demokrātiskākas ēstuves.

Ceļvedi izveidojuši ceļošanas un ēdiena blogeri, norvēģi Anderss Husa, kurš iekļauts 50 labāko pasaules garšu ekspertu sarakstā, un viņa dzīvesbiedre Keitlīna Orra.

"Ēdiens ir tas, kas mūs šoreiz mudināja apmeklēt Rīgu, un mūs pārsteidza tas, ko atklājām. Šķiet, ka pēdējos gados pilsētas kulinārijas ainava ir mainījusies, un daudzi jauni šefpavāri ir auguši meistarībā, īstenojot jaunas un aizraujošas koncepcijas. Pavāri drosmīgi sapņo un izvirza augstus mērķus, izvēloties augstas kvalitātes izejvielas. Redzējām, ka daudzos restorānos tiek likts uzsvars uz ilgtspējību, tādā veidā popularizējot Rīgas aizraujošo un daudzveidīgo kulinārijas vidi," tā Rīgas gastronomijas ceļveža autors Anderss Husa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!