Konservētie dārzeņi ir veselīgi un pilnvērtīgi
Konservēšanas procesā dārzeņi tiek termiski apstrādāti, un tāpēc vēl arvien daudziem ir uzskats, ka šādi dārzeņi ir nepilnvērtīgi vai pat kaitīgi veselībai. Protams, konservēšanas process ietekmē dārzeņu uzturvērtību, un ir vielas, kas tiešām daļēji noārdās, taču pat pēc šādas apstrādes dārzeņi joprojām satur ļoti daudz vērtīgu un organismam nepieciešamu vielu. Mūsdienīgas ātrās sakarsēšanas un atdzesēšanas tehnoloģijas ļauj dārzeņu apstrādi veikt tā, ka konservācijas procesā uzturvielu zudumi ir nelieli, bet paši dārzeņi – kraukšķīgi un aromātiski. Konservēti dārzeņi kā pilnvērtīga dārzeņu porcija! Ņemot vērā to, ka katru dienu mums ir jāapēd vismaz 500 grami dārzeņu un augļu, turklāt tieši dārzeņu jāapēd vismaz 300 grami, konservējumi var lieliski dažādot uzturu. Daži kraukšķīgi marinēti gurķīši noteikti uzlabos ne vien maltītes garšu, bet arī garastāvokli. Ir vērts atcerēties, ka marinēti vai skābēti dārzeņi uzlabo gremošanu. Lieliskākais piemērs ir skābēti kāposti – tie satur lielu C vitamīnu daudzumu, B grupas vitamīnus un vērtīgās minerālvielas, daudz šķiedrvielu un probiotiķu. Taču kāposti nav vienīgie – fermentētu dārzeņu ēšana pēdējā laikā pamatoti kļuvusi par populāru uztura tendenci, un šī nu reiz ir tā modes lieta, kam ir vērts sekot!