Nikola Tasty - 107
Foto: Privātais arhīvs
Šoreiz uz virtuves sarunām aicināju Piparu jeb Roju Puķi, kuram sevi patīk dēvēt par huligānu virtuvē. Plašāka Latvijas sabiedrība viņu pazīst kā "jaunāko kulinārijas blogeri Latvijā". Tā kā Rojam nav izglītības kulinārijas jomā, viņš uzskata, ka drīkst gatavot pat vistrakākās lietas (kā būtu ar aukstās zupas kūku vai "Oreo" cepumu bekonā?). Viņam labpatīk lauzt citu noteiktos "pareizi ir tā" un "šis sader ar to".

Šobrīd Pipars gatavojas jaunajam mācību gadam, lai ar savu projektu "Uztura akadēmija" varētu braukt pa Latvijas skolām un stāstīt bērniem, kas ir pilnvērtīgs uzturs, cenšoties skolēnus iedrošināt gatavot, nevis veikalā iepirkt pusfabrikātus. "Uztura akadēmijai" šis būs nu jau otrais mācību gads, un iepriekšējā viņam mēnesī nācies apbraukāt vismaz četras mācību iestādes.

Vairāk par Roju Puķi: viņš ne tikai ieguvis "Latvijas lepnuma" balvu, bet 15 gadu vecumā izdevis savu pirmo recepšu grāmatu "Piparēdiens", visu honorāru novirzot labdarībai. Roja jaunākā grāmata ir "Piparēdiens 2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!