Nikola Tasty - 109
Foto: DELFI
Pankūkas un zupa uz dzīvas uguns, veclaicīgos tērpos ģērbtas saimnieces, rudzu maize ar siļķi un pat kartupeļu sacepums ar siļķi, ierastais sīpolklopsis, toties ne tik ierasts, jo tiek baudīts kokapstrādes darbnīcā, blakus izgatavojot savu baltu spēka zīmi – tas viss ir iespējams Mājas kafejnīcu dienu ietvaros Talsu novadā.

26. un 27. augustā norisinājās Mājas kafejnīcu dienas jeb "Talsu novada raibās garšas", kurās piedalījās 21 mājas kafejnīca, piedāvājot ne tikai gardas un tematiskas maltītes, bet arī dažnedažādas aktivitātes. Man šis bija otrais Mājas kafejnīcu dienu apmeklējums, un šķiet, ka apgalvojums "mīlestība iet caur vēderu" šīs dienas tikai paspilgtina!

Lai gan būts ir daudz kur un ēsts ir daudz kas, šo dienu atslēga gan pagājušogad, gan šogad ir mājas saimnieku sirsnībā, proti, tajā, ar kādu degsmi, siltumu, ieinteresētību, gādību un nedaudz pat pazemību viņi uzņem ikvienu viesi – gan kaimiņu, gan draugu, gan no tālienes atbraukušo. Šajās dienās visām lietām ir nozīme: noskaņai, ēdienam, saimniekiem, mājai, apkārtējai videi, stāstam un, pats galvenais, īstumam! Laukos jau citādi nemaz nemēdz būt. Viss līdz pēdējam diedziņam jeb līdz katram niekam un sīkumam ir īsts un patiess!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!