Īsta pārpilnības zeme zivju ēdienu gardēžiem pavērsies 2. un 3. septembrī Rojas pagasta Kaltenē, kur pagalmā notiks Mājas kafejnīcu dienas. Viesi varēs mieloties gan ar Kurzemes piekrastē tradicionāliem, gan ar pavisam jauniem zivju ēdieniem, un nesteidzīgā atpūtā iepazīt Kaltenes bagātīgo vēsturi un cilvēkus un izbaudīt piejūras bagātīgo dabu, īpaši līdzās esošo akmeņaino jūrmalu.
Cik daudz ēdienu no reņģēm var pagatavot, ja lielāko tiesu jau zinām žāvētas, ceptas un marinētas reņģes? Ja ir tik prasmīga un talantīga saimniece kā Dina Čuba, tad izrādās, var radīt pat desmit un vairāk zivju ēdienu! Uzkodu plate, kurā ir pa druskai no dažādiem reņģu ēdieniem, viltotās austeres, reņģu kotletītes sarkanajā mērcē, reņģu frikadeles, pastēte no kūpinātām reņģēm, ķilavmaizītes, Kaltenes reņģu zacene, reņģu pica un pat reņģu plātsmaize! Tā atgādinās kišu – sāļo pīrāgu, kur uz kārtainās mīklas pamatnes savus sudraba vēderus spīdina reņģes ar tomātu mērci un mārrutku krēmu. Patiešām gaidāma īsta reņģēdāju leiputrija!