Garen Krūmiņš
“Šī bija iespēja Brisbenā dzīvojošajiem latviešiem sanākt kopā, dalīties zināšanās un sajūtās par ēdienu un kultūru. Tā bija brīnišķīga iespēja mums kā kopienai atskatīties uz mūsu ģimenes tradīcijām un tās no jauna novērtēt,” par 2. septembrī aizvadīto latvisko kūku meistarklasi Austrālijā stāsta Brisbenas Latviešu biedrības prezidente un meistarklases vadītāja Jasmīne Lācis-Lee. Latvisko kūku viņa gatavoja kopā ar mammu Sarmīti Lāci, kura dalījās ar savas mammas Lilijas Lodiņas recepti un padomiem no savas 60 gadu pieredzes kūku cepšanā.

Satiekas dažādas paaudzes

Jasmīne Lācis-Lee stāsta, ka meistarklasē piedalījās aptuveni 35 dalībnieki - gan bērni, gan gados vecāki cilvēki no Brisbenas latviešu kopienas. "Bija dalībnieki, kas atveda līdzi arī savus vecākus un viņu pašu receptes latviešu tortēm," viņa stāsta. "Pēc sarīkojuma varējām dalīties padomos, pārrunāt to, kā receptes ir radušās, veidojušās un saglabātas no paaudzes paaudzē." Jasmīne Lācis-Lee atklāj, ka pirms meistarklases abas ar mammu uztraukušās, vai viss izdosies kā plānots. "Šis nav kaut kas tāds, ko mēs darām ikdienā. Mēs gribējām parādīt visu, ko vajadzēja, lai meistarklases dalībnieki zinātu par latviešu tortes cepšanu. Patiesībā tas bija izaicinājums, jo parastos apstākļos tortes taisīšana aizņem aptuveni sešas stundas, bet mums bija dotas tikai trīs, lai paspētu visu izveidot, salikt kopā un parādīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!