Labāko Latvijas gada pavāru un pavārzelli nosaka kopš 2006. gada, balvā pasniedzot ne tikai vērtīgas dāvanas, bet arī "Reaton" Zelta un Koka pavārnīcu. Latvijas Pavāru kluba rīkotais konkurss šogad notika izstādes "Riga Food 2023" ietvaros – tās apmeklētāji varēja klātienē vērot, kā pavāri un viņu palīgi starptautiskiem vērtētājiem gatavoja noteiktos ēdienus, uzkodas un desertus.
Apbalvošanas pasākums notika svinīgā gaisotnē ATTA centrā, pasakot paldies konkursa atbalstītājiem, dalībniekiem un žūrijai.
Otras uzkodas autors bija pašreizējais Latvijas Pavāru kluba prezidents Artūrs Arnicāns ("Equus") – strausa tartars ar saldskābiem lauku gurķiem.
Pamatēdienu – "dry age" tunča Velingtons ar zivju "demi-glace" mērci – sarūpēja Vladislavs Vainovskis ("tails"), bet desertu sakomponēja Māris Jansons ("Kest") – smilšu mīklas tarte ar pasijas augļu krēmu un kokosriekstu piena sorbertu. Katru kārtu pavadīja piemeklēti vīni.
"Bocuse dOr" notiks nākamā gada martā, un šobrīd Eiropā aktīvi notiek pavāru atlase šim konkursam, pastāstīja Latvijas Pavāru kluba valdes locekle un bijusī vadītāja Svetlana Riškova. Konkursa limits ir 20 pārstāvji, un, ja valstu pieteikumu ir vairāk, dalībnieki tiek papildu izvēlēti. Kā teica Riškova, Latvijā šogad bija sarīkota kvalitatīva nacionālā atlase, kas ļauj cerēt uz mūsu pārstāvja iekļaušanu finālā.