Rīgas Rudens Street Food Festivāls 2022 - 43
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
No 15. līdz 17. septembrim Āgenskalna tirgū norisināsies Rīgas Rudens Street food festivāls, kurā noskaidros šī gada labāko Latvijas ielu ēdināšanas kultūras uzņēmumu, Latvijas pārstāvi Eiropas ielu ēdiena kultūras konkursa finālā Vācijā, vēsta pasākuma rīkotāju pārstāvis Krišs Zupiņš.

"European Streetfood Awards" (ESFA) Latvijas posms tiek organizēts jau trešo reizi, un tas pulcēs kopā Latvijas labākos un drosmīgākos street food jeb ielu ēdiena ēdinātājus.

ESFA 2017. gadā izveidoja Lielbritānijas street food balvu apvienība (British Street Food Awards), ar mērķi attīstīt street food ēdināšanas kultūru gan Lielbritānijā, gan Eiropas līmenī, veidojot savstarpēju, internacionālu sadarbību starp dažādu valstu ēdinātājiem. Šogad ESFA fināla sacensībās tiks pārstāvētas tādas valstis kā Lielbritānija, Zviedrija, Norvēģija, Šveice, Islande, Vācija, Somija, Dānija, Itālija, Slovākija, Polija, Rumānija, Vācija un arī Latvija.

Jau piektdien, 15.septembrī, no pulksten 17 Āgenskalna tirgū publikai būs iespēja iepazīties ar sacensību dalībniekiem. Šogad sacensībām pieteikti tādi zināmi ēdinātāji kā "Munch BBQ", "Oak'a Burgers", "Gustame Churros", "Bao Bun Latvia", "Me[a]et Daddy" u.c., stāsta Zupiņš.

16. septembris, sestdiena, būs galvenā sacensību diena, kurā no pulksten 12 žūrija vērtēs katra dalībnieka labākos, konkursam pieteiktos street food ēdienus. Žūrijas sastāvs tiks atklāts īsi pirms pasākuma. Arī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noteikt savu izvēli, balvas "Tautas favorīts" uzvarētāju, balsojot par savu iecienītāko street food ēdinātāju. Visbeidzot, svētdien, 17. septembrī, notiks rezultātu paziņošana un lielā apbalvošanas ceremonija. Atgādinām, ka pagājušā gada Latvijas posma uzvarētāji bija "Vīnkalnu picērija", kas ar savu atraktivitāti un gardajām picām priecēja Minhenes ESFA fināla apmeklētājus.

Festivālam Āgenskalnā nav ieejas maksas, un tā programmu papildinās dažādas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, kā arī daudzpusīgas pašmāju ēdienu un dzērienu degustācijas, stāsta Zupiņš.

Foto atskats uz pagājušā gada festivālu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!