Atzīstos – es neesmu gatavošanas entuziaste. Mana kulinārijas virsotne ir kāds vienkāršs sautējums, omlete un tomāti ar krējumu. Kaut kas sarežģītāks man jau ir "neiespējamā misija", bet nacionālās, un jo īpaši Āzijas virtuve – augstākā pilotāža un fantastikas galējā robeža. Un tā nu es nejauši nonācu meistarklasē, kur gatavoja Korejas virtuves ēdienus…
Cerēju, ka viss gatavošanas darbs tiks manam kolēģim Rihardam, jo viņam ir stipri lielāka pieredze un māka virtuvē nekā man. Esot gatavojis pat sarežģītākas Korejas ēdienu receptes! Lai arī gaisotne šajā Korejas vēstniecības rīkotajā pasākumā bija neformāla, viss bija sagatavots ar korejiešiem raksturīgo rūpību un kārtību – arī cimdi, darbavieta un priekšautiņš. Katram… Tas nozīmē, ka arī es izvairīties no gatavošanas nevarēju, un mans viltīgais plāns visu vērot no malas, uzmundrināt Rihardu un pēc tam degustēt viņa gatavoto, ir izčākstējis.
Pasākums notika "Restorānu servisa skolā", kur apmāca topošos pavārus, speciāli aprīkotā telpā, ar labiem nažiem, pareiziem traukiem un mazu plītiņu, jo viens no diviem plānotajiem ēdieniem bija "Haemul pajeon" jeb jūras velšu pankūka. Otrs – gurķu kimči. Kas gan nezina kimči, tas laikam būs vistradicionālākais korejiešu ēdiens.