mikroviļņu krāsns, virtuve
Ēdienu gatavošana mikroviļņu krāsnī reiz bija sasniegusi kulmināciju ar kaudzi pavārgrāmatām, kas veltītas maltītes pagatavošanai ar šo ierīci. Tomēr pēdējo desmitgažu laikā mikroviļņu krāsns popularitāte ir pakāpeniski kritusies: pārdošanas apjomi ir samazinājušies par 25% kopš 2000. gada un par 40% kopš 2004. gada. Tomēr nu aizvien vairāk tiek runāts, ka ir atjaunojusies interese par mikroviļņu krāsnīm, jo dzīves dārdzības krīze un nostalģija pēc vienkāršākiem ēdieniem mudina izmantot šo virtuves sadzīves tehniku.

Piemēram, Apvienotajā Karalistē šobrīd gandrīz viena pamatēdienreize nedēļā tagad tiek gatavota galvenokārt mikroviļņu krāsnī, liecina tirgus izpētes firmas "Kantar" dati, kas atklāj, ka ierīces izmantošana ir palielinājusies par 8 procentiem, salīdzinot ar pagājušo gadu.

Pēc "Kantar" aplēsēm, salīdzinot ar 2019. gadu, tiek pagatavots par 100 miljoniem vairāk maltīšu, izmantojot mikroviļņu krāsni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!