Nikola Tasty - 176
Foto: Publicitātes attēli
Šoreiz uz virtuves sarunām aicināju 22 gadus veco Klintu Goloskovu, kuras šī brīža lielākais un ievērojamākais sasniegums ir recepšu grāmatas "Karaliskās putras" izdošana. Viņa ir digitālā satura veidotāja, liela ceļotāja, kas mācās savienot dzīvi starp Latviju un Itāliju (jo tieši tur viņa iepazinās ar savu draugu). Iedvesmu Klinta gūst "Erasmus+" projektos. Iepazīsimies ar Klintu, kura, starp citu, nemaz nav tik liela ēst gatavotāja, neskatoties uz to, ka izdevusi grāmatu ar 50 receptēm.

Klinta stāsta: lai gan satura veidošana ir viņas darbs, tas reizē ir arī hobijs. Darbojoties šajā vidē, viņa pati iedvesmojas: "Uzskatu, ka veidot saturu sociālajos tīklos ir gluži tas pats, kas rakstīt savu dienasgrāmatu, kuru tu pats pārlasi un izjūti. Turklāt ir superīgi, ja tas var iedvesmot arī citus. Paralēli ikdienā esmu atrodama sporta zālē un dejošanas nodarbībās. Tāpat esmu daļa no "Erasmus+" organizācijas un brīvajā laikā arī brīvprātīgā, veidojot sociālo tīklu saturu, jo man pašai "Erasmus+" projekts ir bijis neatņemama dzīves un izaugsmes sastāvdaļa."

Jaunās grāmatas "Karaliskās putras" autore piedāvā 50 unikālas auzu pārslu putru receptes. Kāpēc tās tiek nodēvētas par karaliskām? Tāpēc, ka šīs putras ir bagātīgas, sniedz baudu un noteikti nav tādas, kādas mēs iedomājamies, izdzirdot šo vārdu. "Agrāk man pašai putras asociējās ar garlaicību un vienkāršību, bet ar grāmatas starpniecību vēlējos atbrīvot cilvēkus no bērnības atmiņām par putrām, ka jāēd tās tikai ar sviestu un ievārījumu. Grāmatā ir apkopotas receptes pa nodaļām – putras ikdienai, sāļās putras, putras ar proteīna pulveri, krāsnī ceptās putras, nakšņojošās putras... Tāpat ietverta arī mērču sadaļa, kur apvienotas saldās un sāļās mērces (kas lieliski papildina gan putras, gan citus ēdienus)." Tomēr, ja auzu putra nav tā mīļākā, Klinta ir parūpējusies, sniedzot informāciju arī par citiem putru veidiem – ar domu, ka lasītājs recepti var interpretēt pēc savas gaumes. Turklāt grāmatā iekļauta vēl viena būtiska lieta – ieteikumi, kā izdarīt tā, lai arī bērniem gribētos baudīt putras, un kā viņus iesaistīt gatavošanas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!