"Pieprasījums pēc pavārgrāmatām ir, tāpēc mēs šoreiz klajā nākam ar dabisku turpinājumu mūsu pirmajai grāmatai, šoreiz akcentējot konditoreju, desertus un maizes produktus. Gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs ir meistari, kas joprojām maizi gatavo malkas krāsnīs, izmantojot senču receptes. Ir ģimenes, kas turpina nodot tālāk tradīcijas un ir izveidojušas ceptuves, kur pīrādziņi un plātsmaizes tiek cepti pēc vecmāmiņas receptes. Un šo ēdienu garša ir absolūti unikāla. Mēs vēlējāmies saglabāt šo kultūru un padarīt to pieejamu plašākai sabiedrībai," dalās "Baltic Chefs" projekta autors un šefpavārs Artūrs Arnicāns.
"Mūsu maizes ceplis Rīgas sirdī ir mūsu mīlestības un aizraušanās simbols. Pirms kāda laika mēs izslēdzām glutēnu no savas ēdienkartes, un tad sapratām, ka Rīgā trūkst ceptuves, kas specializējas bezglutēna maizē, un piedāvājums ir vienveidīgs. Kādreiz, ceļojot pa Libānu, mēs nejauši atradām bezglutēna maizes cepli. Tajā brīdī kļuva skaidrs - mēs noteikti vēlamies atvērt kaut ko līdzīgu Rīgā. Tā arī notika. Un tagad tas ir mūsu mīlestības un garšas prieka "salinieks"," komentē "Better Bread" līdzīpašniece Alena Stepanova.