kukaiņi, ēdiens
Foto: Shutterstock

Kukaiņi? Daži tos uzskata tikai par kaitēkļiem, bet citi – par īstenu nākotnes resursu. Kukaiņu ēšana Eiropā vēl aizvien lielai sabiedrības daļai šķiet dīvaina vai pat pretīga, taču cilvēkiem tādās valstīs kā Taizeme un Ķīna kukaiņi bijuši daļa no uztura jau simtiem gadu. Balstoties podkāstā ziņu tīklā "Africanews", sniegsim ieskatu, kā, viņuprāt, kukaiņi varētu būt risinājums mūsu nākotnei.

Raidierakstā nelielā restorānā, kas atrodas Parīzes centrā, šefpavārs Lorāns Vejets papildina vienu no saviem populārākajiem ēdieniem tieši ar kukaiņiem, lai piešķirtu ēdienam kraukšķīgumu un papildu garšu. Un, jā, taisnība – šeit nav runas par parastu restorānu. Patiesībā šefpavāra Lorāna ēdienkartē nekas nav pagatavots bez sastāvdaļas, kas rosinājusi viņa kulinārijas iztēli, proti, kukaiņiem. "Ir vēl daudz darāmā, lai mēs būtu ekoloģiski atbildīgāki. Tas mani interesē, tā šobrīd vairāk vai mazāk ir mana specialitāte. Jā, tie ir kukaiņi, bet aiz tiem slēpjas veids, kā gatavot gudrāk un saudzīgāk," skaidroja izglītotais šefpavārs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Nosaki "Delfi" auditorijas mīlētākos autorus "Delfi autoru balsojumā 2024"!Iepazīsties ar visiem autoriem un viņu saturu ŠEIT