Nikola Tasty - 194
Foto: Privātais arhīvs
Šoreiz uz virtuves sarunām aicināju 23 gadus veco jaunieti Betiju Luīzi Kalēju, kura Londonā studē maģistrantūrā jurisprudenci un šobrīd uz pāris mēnešiem ir devusies uz Briseli, kur ir praksē Eiropas Komisijā – strādā ģenerāldirektorā, kas ir atbildīgs par konkurenci. Bet līdzās karjerai viena no lielākajām Betijas kaislībām ir kulinārija, un, kā viņa pačukstēja “Tasty.lv”, reiz nākotnē, ja vien būs tāda iespēja, viņa vēlētos atvērt savu restorānu vai konditoreju.

Turpinājumā Betija pastāstīs, kā dzīve viņu aizveda līdz kulinārijas pasaulei, bet šeit neliels kulinārijas jomas CV:

  • Pats pirmais konkurss, kurā viņa piedalījās, bija "Ievas Virtuves" kūku cepšanas čempionāts. Tolaik Betijai bija vien 13 gadi, viņa dzīvoja kopā ar vecākiem Tukumā un pasākuma dienā devās uz Rīgu. Kā šobrīd Betija atceras: "Es biju tik ļoti uztraukusies, ierados ārkārtīgi laicīgi... Bet patiesībā tā bija ļoti jauka pirmā pieredze! Pagatavoju burkānu kūku, turklāt tā bija viena no manām pirmajām receptēm, ko pati arī izstrādāju."
  • Tāpat 2017. gadā viņa bija viena no Latvijas pārstāvēm Baltijas jauno pavāru šovā "Samsung Galaxy Dream Chef".
  • Piedalījusies raidījumā "LNT brokastis".
  • Šovā "Es mīlu ēdienu" Ilze Jurkāne devās ciemos pie "jaunās uzlecošās pavārmākslas zvaigznes – Betijas Kalējas" (citāts no epizodes anotācijas).
  • "Ievas Virtuvē" veselu gadu bija atrodama Betijas sleja "Betijas skola".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!