Fоtо: Vida Press
Kāda britu konditore radījusi ēdamu karaļa Čarlza III atdarinājumu. Viņa atklājusi, ka bijis gods izveidot dabiska izmēra karaļa modeli, kas sastāv no 2500 ēdamiem kristāliem, 60 kilogramiem cukura pastas, rīsu kelogsiem un zefīriem. Pasauli sajūsminājusi viņas veidotā torte, jo tā patiesi izskatās tik reālistiska, un pati autore cer, ka karalis būs apmierināts par līdzību!

Kā ziņo ārzemju mediji, kūku dekoratore, 53 gadus vecā Emma Džeina pavadījusi piecas dienas, lai izgatavotu šo konditorejas izstrādājumu, kurā redzams monarhs savā kronēšanas ceremonijas tērpā.

Lai gan karaļa kronēšana notika maijā, kūkas māksliniece izvēlējās veidot tieši šajā tērpā tērptu karaļa Čārlza kūku uz šī gada "Cake International" pasākumu. Pasaulē lielākais kūku konkurss, kas notiek jau 29. gadu, katru gadu saņem vairāk nekā 1500 pieteikumu, un tas piesaista tūkstošiem kulinārijas entuziastu, kūku mākslinieku, šokolādes meistaru un konditorejas šefpavāru no visas pasaules. Uzdevums: pagatavot tādu kūku, kas liktu ikviena apmeklētāja žoklim atkārties. Šis deserts, bez šaubām, ir pārsteidzis ikvienu!

Par tēmas izvēli Džeinas kundze sacīja: "Kad mēs iedomājāmies par karali Čārlzu, tas šķita pareizi. Tā bija pareizā izvēle."

Lai izveidotu karaļa kroni, Džeina izmantoja rīsu pārslas, zefīrus un šokolādi, vēsta "The Mirror". Savukārt ķermenis tika pārklāts ar 60 kilogramiem cukura pastas, padarot šo darbu par īstu svētlaimi saldummīļiem.

Dekoratīvā galvassega ir izrotāta ar 2500 ēdamiem kristāliem, kas izgatavoti no cukura izomalta un cukura pastas.

Neskatoties uz kroņa sarežģītību, Džeina atklāj, ka visgrūtākā un laikietilpīgākā daļa bija izveidot Čārlza acis. Ēdamās acis tika ievietotas gaisa cepeškrāsnī dehidratācijas režīmā uz visu dienu, lai radītu dzīvīgu un glazētu izskatu. Ar īpašu rūpību tika veidotas arī matu šķipsnas un pat karaļa skropstas, kas precīzi un rūpīgi novietotas uz plakstiņiem.

Lai pareizi atveidotu detaļas, Emma Džeina izpētīja kroni un izmantoja karaļa Čārlza sejas fotogrāfijas no vairākiem leņķiem.

Es ceru, ka viņš būtu apmierināts ar līdzību... Ja viņš šeit būtu, es būtu bezgala ziņkārīga pārliecināties, ka augums ir precīzi tāds kā viņam.
Emma Džeina

Tomēr šī nav pirmā reize, kad karaliskās ģimenes pārstāvji tiek atveidoti ēdamā veidā. 2018. gadā šovam tika radīts ārkārtīgi reālistisks Harija un Meganas atveidojums. Savukārt 2021. gadā izsolē nonāca kūkas gabals no Čārlza 1981. gada kāzām ar princesi Diānu.

Šī gada "Cake International" pasākumā Birmingemā, Anglijā, bija apskatāma arī Ozija Osborna, leģendārā smagā metāla mūziķa un grupas "Black Sabbath" vokālista, kūka viņa dabiskajā izmērā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !