konservētas pupiņas
Foto: Shutterstock
Lielākajā daļā recepšu, kurās tiek izmantotas konservētas pupiņas, ir norādīts, ka pirms pupiņu pievienošanas ēdienam tās ir jānokāš no duļķainā, biezā šķidruma un jānoskalo. Bet vai to tiešām ir nepieciešams darīt? Tas ir labs jautājums, jo viedokļi par to atšķiras. Lūk, kāda ir pupiņu noskalošanas jēga!

Konservētu pupiņu skalošana no uztura viedokļa

Biezais, duļķains šķidrums, kas ieskauj iecienītākās konservētās pupiņas, ir ēdams, taču tas nebūt nenozīmē, ka tas ir garšīgs vai veselīgs. Tas ir tāpēc, ka divas galvenās šķidruma sastāvdaļas ir sāls un ciete. Konservēšanas procesā blanšētas pupiņas sajauc ar ūdeni, sāli un piedevām, kas palīdz tām saglabāt krāsu un sastāvu. Taču maisījumā ir ievērojams sāls daudzums, kas ietekmē ēdiena garšu un palielina dienā uzņemto nātrija daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!