Konservētu pupiņu skalošana no uztura viedokļa
Biezais, duļķains šķidrums, kas ieskauj iecienītākās konservētās pupiņas, ir ēdams, taču tas nebūt nenozīmē, ka tas ir garšīgs vai veselīgs. Tas ir tāpēc, ka divas galvenās šķidruma sastāvdaļas ir sāls un ciete. Konservēšanas procesā blanšētas pupiņas sajauc ar ūdeni, sāli un piedevām, kas palīdz tām saglabāt krāsu un sastāvu. Taču maisījumā ir ievērojams sāls daudzums, kas ietekmē ēdiena garšu un palielina dienā uzņemto nātrija daudzumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit