Ikviens, kurš reiz pabijis Itālijā, zina, ka pastāv nerakstīti likumi, kas jāievēro, un vissvarīgākie no tiem ir saistīti tieši ar ēdiena kultūru. Kapučīno pēc pulksten 11? Tikai tūristiem! Ananasi uz picas? Nē, nē un vēlreiz nē! Tomēr šobrīd Itālijā izcēlies nacionāla līmeņa tracis par to, ka kāds slavens itāļu šefpavārs uzdrošinājies picai pievienot ananasus. Ak nē!
Neapoles picu meistars Džīno Sorbillo nolēmis atbrīvot itāļus no gastronomiskajiem tabu, ēdienkartei pievienojot picu ar karamelizētiem ananasiem un trīs veidu sieriem. Pēcāk sašutušie gardēži sociālajos tīklos zem ieraksta atstāja simtiem komentāru. Tie lielākoties bija negatīvi, tauta pārmet šefpavāram pārkāptas tradīciju. Pica pat apspriesta nacionālajā televīzijā. Tomēr, kā apgalvo Džīno, visi, kas riskēja nogaršot šo picu, bija ar to vairāk nekā apmierināti. Patiesībā 2024. gads varētu pat tikt pasludināts par gadu, kad ananasu pica iekaro Itāliju.
Sorbillo radītais ēdiens ar nosaukumu "Margherita con Ananas" maksā septiņi eiro. Bet, kā jau minēts, tā nav parasta Havaju pica, tā ir pica bez tomātu mērces, apkaisīta ar ne mazāk kā trīs veidu sieriem un papildināta ar divreiz apceptiem ananasiem, lai radītu karamelizētu garšu.