Zeltaini dzeltena, graudaina, lipīga un samērā bezgaršīga, ja to ēd vienu pašu. Tomēr ēdiena universālais raksturs polentu pārvērtis par īstu kulināro zvaigzni – slavenais itāļu ēdiens, ko gatavo no kukurūzas putraimiem, brīnišķīgi sader ar neskaitāmām garšu kombinācijām.
Polentu papildināt var ar it visu, kas vien ienāk prātā: sākot ar medījumiem, zivīm, truša gaļu, bekonu vai sautētu teļa gaļu, līdz pat sēnēm, tomātu mērci un kausētu sieru. Polenta lieliski iekļaujas dažādos desertos, ieskaitot cepumus, kūkas un pankūkas. Iecienīta arī kombinācija ar šokolādes krēmu, vēsta CNN.
Nedrīkst nepieminēt arī dažādās polentas struktūras. Kukurūzas putra var būt ļoti dažāda no ķepīgas un košļājamas līdz graudaini kraukšķīgai vai pat ļoti krēmīgai.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit