Raimonds Zommers
Foto: Publicitātes foto

Ikviens kaut reizi ir saskāries ar situāciju, kad, stāvot pie atvērta ledusskapja darba dienas vakarā, prātā rosās domas – kā remdēt izsalkumu, lai ikviens ģimenē paēdis un laimīgs bez pārlieku lielas piepūles. Lai atvieglotu ēdiena pagatavošanu ikdienā, "Maxima Latvija" kopā ar šefpavāru Raimondu Zommeru iedvesmo maltīšu plānam nedēļai un dalās ar praktiskiem ieteikumiem, kā labāk plānot maltītes, lai ieekonomētu laiku, nervus un naudu.

Visa pamatā – plānošana

Lai saplānotu pilnvērtīgas maltītes visai nedēļai, ir vajadzīgs taktisks plāns. Pirms veikala apmeklējuma sastādi iepirkumu sarakstu, īpaši piedomājot pie tā, cik cilvēkiem jāgatavo ēst un cik maltītes dienā nepieciešamas katram ģimenes loceklim. Nenoliedzami, katram ir savs dzīves ritējums, un var būt situācijas, kad ģimenes locekļi aizvada kādu no ēdienreizēm ārpus mājas. Kad sastādi iepirkumu sarakstu, aplūko, kādi produkti jau ir pieejami mājās, lai nenopirktu vienu un to pašu lietu divreiz, vai tieši otrādi – neaizmirstu to iegādāties. Plānojot maltītes, svarīgi ir uzdot arī jautājumu – kas mums kā ģimenei garšo un kādus produktus vēlamies ikdienā ēst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!