Lieldienas ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju svētku gaisotnē. Uzkodu dēlis ir interesants veids, kā pārsteigt viesus ar dažādām garšu paletēm, vienlaikus padarot svētku galdu krāšņāku un ietaupot arī vietu uz svētku galda. "Maxima Latvija" garšu eksperti apkopojuši piecus padomus, kā sagatavot uzkodu dēli jeb plati, kas noteikti iepriecinās jūsu Lieldienu viesus.
Dažādība uzkodu pamatā
Dažādība produktu klāstā, garšu paletē un tekstūrās ir īpaši nozīmīga, veidojot bagātīgu uzkodu plati, kur katrs var atrast ko garšīgu. Lai papildinātu ar dažādām garšu buķetēm, ieteicams uz dēlīša izvietot gan gaļu un sieru, gan svaigus produktus, piemēram, dārzeņus un augļus, gan arī marinējumus, piemēram, marinētas olīvas vai gurķīšus.