Bērzu birzs
Foto: K8 / cc

Šobrīd pilnā sparā turpinās bērzu sulu laiks, tāpēc tās var un vajag iekļaut savā ikdienas ēdienkartē, baudot gan vienkārši svaigā veidā, gan arī iekļaujot ēdienos un gardos kokteiļos. Bērzu sulu kokteiļi lieliski iederēsies arī svētku galdā, tāpēc "Barbora" komanda apkopojusi interesantākās receptes, ko iesaka pamēģināt arī citiem.

Iesākumam daži fakti par bērzu sulām. Vai zināji, ka visvērtīgākās tās ir pirmās četras stundas pēc iztecināšanas no koka? Šis saldais dzēriens satur mūsu organismam noderīgas vielas – ogļhidrātus un organiskās skābes, kā arī B un C vitamīnus un minerālvielas – kāliju, kalciju, magniju, fosforu, cinku, mangānu, dzelzi un nātriju. Tiesa gan, ne visi eksperti ir vienisprātis par bērzu sulu supervērtīgumu, par to vairāk lasi šajā rakstā.

Jāatceras gan arī, ka bērzu sulas satur vidēji 5 gramus cukura litrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!