Nu, re, gaisa cepamkatls jeb "Air fryer" iegādāts. Kad tas izsaiņots no iepakojuma, pirms sākt lietot, ir svarīgi zināt, kur to virtuvē novietot – vai, precīzāk, kur to nevajadzētu likt. Nepareiza vietas izvēle virtuvē var ne tikai apgrūtināt ēdiena gatavošanas procesu, bet arī radīt drošības riskus, uzsver eksperti.
Itin loģiski šķiet gaisa cepamkatlu novietot uz darba virsmas, taču der pacelt acis augstāk un palūkoties uz mēbelēm virs virsmas. Daudziem virtuvē virs darba virsmas atrodas sienas skapīši, un ir svarīgi lūkot, lai jaunais virtuves palīgs neatrastos tieši zem tiem. Darbības laikā cepamkatls izdala siltumu un tvaiku, un šaurās vietās gaisa cirkulācija var būt ierobežota. Tas palielina pārkaršanas risku un var bojāt apkārt esošās mēbeles.
Lai lietotu gaisa cepamkatlu droši un efektīvi, ir svarīgi atstāt pietiekamu attālumu starp ierīci un virtuves sienām. Novietojot pārāk tuvu sienai, tās segums var tikt bojāts vai notraipīts, kā arī gaisa plūsma no katla tiek ierobežota, kā rezultātā ierīce var pārkarst.
Pārliecinies, ka ap gaisa cepamkatlu ir pietiekami daudz brīvas telpas, lai nodrošinātu pareizu ventilāciju. Eksperti iesaka ievērot "plaukstas likumu", ap ierīci atstājot vismaz 12–15 cm brīvas telpas apkārt ierīcei.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv