"Vasarā no dabas ir jāņem viss iespējamais ko tā dod. Turklāt tieši šajā gadalaikā augļi un ogas ir jo īpaši bagātas ar vitamīniem. Sarīko dārza svētkus un ciemiņus pārsteidz ar pašu gatavotiem un veselīgiem desertiem!" aicina Rimi veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Ogu kokteilis
Iznākums: 2 porcijas
Nepieciešams:
- Sezonas svaigās ogas - 2 saujas
- Laims - 1 gab.
- Zemesriekstu sviests - 2 ēdamk.
- Banāni 2 gab.
- Piens - 300 ml
- Ledus - sauja
Pagatavošana:
- Izspied no laima sulu
- Sablenderē ogas un laima sulu
- Sablenderēto ogu kokteili lej glāzēs
- Blenderī liec banānus un pievieno zemesriekstu sviestu, pienu un ledu - visu sablenderē
- Gatavo masu lej pāri ogu kokteilim
Zemesriekstu jogurta krēms ar svaigām ogām
Nepieciešams:
- Svaigas zemenes - 200 g
- Svaigas avenes - 200 g
- Bezpiedevu jogurts - 400 g
- Zemesriekstu sviests - 1 ½ ēdamk.
- Medus vai cukurs - 4-6 ēdamk.
- Citrons vai laims - ½ gab.
- Četru graudu pārslas - 4 ēdamk.
Gatavošanas laiks: 10-15 min.
Pagatavošana:
- Izspied sulu no 1/2 laima vai citrona
- Sajauc jogurtu ar zemesriekstu sviestu, ogām un citrona sulu. Daļu ogu atstāj dekorēšanai.
- Pievieno 2-3 ēdamk. medus vai cukura un samaisi.
- Pannā sakarsē atlikušās 2 ēdamk. medus vai cukura. Kad tas izkusis, pievieno četru graudu pārslas un maisot turpini karsēt dažas minūtes, līdz pārslas karamelizējušās.
- Atstāj atdzesēties.
- Kārto krēmu trauciņos, dekorē ar svaigām ogām un pārkaisi ar karamelizētajām pārslām.
"Aikāgaršo" padoms!
Zemeņu un aveņu vietā vari izmantot arī citas ogas un augļus - mellenes, jāņogas, zilenes un citas.
Krēms brulē
Nepieciešams:
- Olas - 4 gab.
- Saldais krējums - 500 ml
- Cukurs - 1 ēdamk.
- Vaniļas pūdercukurs - 2 ēdamk.
- Cukurs karamelizēšanai - 3 ēdamk.
- Svaigas ogas - 4 saujas
- Svaigās piparmētru lapiņas - pēc izvēles
Pagatavošana:
- Uzsildi saldo krējumu
- Atdali olu baltumu no dzeltenumiem
- Metāla bļodā saputo dzeltenumus ar cukuru un vaniļas pūdercukuru, pievieno saldo krējumu un samaisi
- Bļodu liec ūdens peldē, maisi līdz masa ir iebiezinājusies.
- Masu lej karstumizturīgos trauciņos, kārto dziļā pannā vai cepemtraukā.
- Tajā lej silto ūdeni, lai trauciņi būtu pārklāti līdz pusei.
- Cep 160 grādu temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Kad krēms izcepies, atdzesē to 10 minūtes.
Gatavo cukura karameli:
- Sakarsē pannu, noklāj to ar 3 ēdamkarotēm cukura, izkausē.
- Kad cukurs izkusis, lej to uz cepamā papīra, izlīdzini plānā kārtā.
- Lauz cukura plāksnīti gabaliņos un kārto uz krēma, dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.
- Pirms pasniegšanas liec krēmu brulē ledusskapī atdzesēties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit