Zemā katliņā uzvāra ūdeni. Lai olas nepārplīstu un neizplūstu, ūdenim var pielikt tējkaroti sāls. Kad ūdens sācis vārīties, ar putu karoti olas liek katliņā un atkal uzvāra. Olām jābūt pilnīgi pārklātām ar ūdeni.
Olu cietība atkarīga no vārīšanas ilguma: ja vāra trīs minūtes, tad baltuma virspuse būs cieta, bet daļa no tā un dzeltenums paliks šķidri.
Pēc piecu minūšu vārīšanas baltums kļūst ciets, bet dzeltenums vēl ir šķidrs. Ja vēlas cietu olu, tā jāvāra 10 minūtes.
Ja pēc vārīšanas olas ieliksi aukstā ūdenī, tad čaumala būs vieglāk nolobāma.
Olas var likt vārīties arī aukstā ūdenī, tad tās jāvāra 1 minūti mazāk, nekā liekot verdošā ūdenī, turklāt laiks jāuzņem tad, kad ūdens sāk vārīties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit